Pulled Pork a Belvárosban

  • 2013.02.07.
  • 8

Végre megérkezett! Ez volt az első gondolatom, miközben az elém rakott pulled pork szendviccsel szemeztem, hiszen évek óta néztem a tévében, ahogy Adam Richman birkózik az óriási, 24 órán át sült, omlós hússal töltött bucikkal, és ezeket aztán az USA déli részén tett utazásunk során is kipróbálhattam, de itthon máig nem találkozhattunk ezzel a zseniális étellel. Szerencsére a Varieté Bisztró változtatott ezen, és így a Veres Pálné utcában már bárki megtapasztalhatja, milyen csodálatos élmény egy zamatos, lassan sült disznóhússal alaposan megpakolt szendvicsbe harapni.

Ha az utcáról benézünk, vagy akár amikor a helyiségbe belépünk, a külsőségek egyáltalán nem árulkodnak arról, milyen fantasztikus szendvicseket ehetünk itt. Minek szépítsük, az étterembelső elég ronda. Önmagában a "Varieté" név sem csábítana arra, hogy itt egyek, az é-re végződő helyek valahogy nem vonzóak: Szilvuplé, Szeparé, Noiret, ez olyan igazi kilencvenes évek.
De kit érdekel mindez, amikor van pulled pork szendvics, ráadásul fantasztikusan finom! A húst nem fűszerezték túl, zamatában erősen ott van az eredeti íze, és ez a lassú sütésnek köszönhetően kifejezetten jó. A zsömle lenyűgöző: állaga, puhasága, és külsőre is megnyerő. Ezt mint megtudtuk, maguk készítik, kifejezetten a saját szendvicseikhez. Egy alaposan megtöltött pulled pork szendicset nem lehet szépen enni, bele kell teljes arccal temetkezni, úgyhogy jó adag szalvétát készítsünk magunk mellé, szükség lesz rá! A szendvicshez felszolgált coleslaw is egész jól sikerült, egy kicsit talán lehetne sűrűbb. A csónakkrumpli fűszerezése kellemes. Külön kellemes meglepetés volt az étlapon szereplő Keserű Méz sör, ami kifejezetten jólesett a szendvics mellé, és amúgy nem gyakran találkozhatunk még vele.
Mindenképp érdemes tehát elmenni a Veres Pálné utca 22-be, méghozzá éhesen, mert ilyen pulled pork szendvicshez máshol még nem nagyon juthatunk idehaza!