Enchiladas verdes

  • 2018.06.18.
  • 7



Már több mint három hónapja hazaérkeztünk Mexikóból, de az ízek és a hangulat még nagyon bennünk van, sőt nagyon hiányzik is. A hétvégén így akarva-akaratlanul, de mexikói hétvégét tartottunk, ugyanis készítettem  jó kis csípős sangrítát, ittunk az utolsó üveg mezcal-unkból ( Mezcal Oro de Oaxaca ), na és tacót és enchillada-t is készítettem. Most ez utóbbi következik, tehát jöjjenek a ...
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
60-70 dkg darált marha lapocka
2 ek római kömény
1/2 ek gyömbér
1/2 ek őrölt koriander
1 tk chili
1-3 gerezd fokhagyma
zöld vagy szárított koriander 
1/4 doboz kukorica
1/2 doboz bab
1/2 üveg salsa verde
10-15 dkg reszelt sajt
só és bors
8 db tortilla lap
A római köményt, a koriandert és a gyömbért mozsárban alaposan összetörjük, majd egy kevés olajon lepirítjuk. Az apróra darabolt vöröshagymát ezen a fűszeres olajon megdinszteljük, majd jöhet a darált marhahús is. Hagyjuk, hogy a hús kifehéredjen, azután még érkezhet a fokhagyma, a chili, a só és a bors. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a hús egy kis levet is ereszt. A konzerv kukoricát és a babot szintén beleöntjük az edénybe, majd hagyjuk hogy minden íz klasszul összeérjen, összefőljön. 







Előveszünk egy jénai tálat, amiben elkezdjük a tortilla lapokat megtölteni az elkészült töltelékkel, amit aztán feltekerünk, mint egy palacsintát. A megtöltött rudakat egymás mellé szuszakoljuk, majd meglocsoljuk salsa verdével illetve alaposan megszórjuk reszelt sajttal is. 







Én két jénaival dolgoztam, mert Tamás fiam irtózik a babtól, vagyis készült egy bab nélküli verzió is, úgyhogy a két jénait 200 C-os sütőbe tolom, majd 25-30 perc után már tálalhatunk is.