Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel

  • 2018.02.28.
  • 1


Hozzávalók:
kb 1 kg szarvascomb
8-10 dkg füstölt szalonna vagy zsír
2 nagyobb vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5-8 szél répa
1-2 szál gyökér zöldség
2 kk őrölt kömény
2 kk morzsolt kakukkfű
8-10 szem borókabogyó
1 kk morzsolt borsikafű
3-4 babérlevél
50-60 dkg barna csiperke
1-1,5 dl száraz vörösbor
só és bors, chili

30 dkg liszt
1 tojás
víz



A szarvascombot lehártyázzuk, szépen felkockázzuk, majd a hagymát és a fokhagymát szintén feldaraboljuk.



Szalonnát pirítunk vagy zsírt olvasztunk egy nagyobb serpenyőben, majd hagymát dinsztelünk. A húskockákat ezután fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús egy idő után levet ereszt, fedőt teszünk rá, majd pároljuk. Jöhet a többi fűszer is, na meg egy kevés bor és esetleg víz is.




A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd fokozatosan a hús mellé pakolgatjuk őket. Elsőként jöhet a gyökér zöldség, később a répa, a legvégén, amikor már szinte minden puha - akkor érkezhet a gomba.


Tovább pároljuk a ragunkat, közben készítünk egy klassz nokedlit. Kiszaggatjuk a forró vízbe - és már tálalhatunk is.