Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával

  • 2018.02.22.
  • 8


Hozzávalók:
200 g vöröslencse
2 fej vöröshagyma
2 szál répa
3 gerezd fokhagyma
1/2-3/4 l alaplé
2 ek sűrített paradicsom
1 kk gyömbér
1 kk római kömény
1 kk őrölt korinader
1 ek piros paprika
só és bors
balzsamecet
kolbász

A két vöröshagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A két répát meghámozzuk, majd lereszeljük. A hagymát elkezdjük megdinsztelni és amikor már majdnem kész, akkor a répákat is beledobjuk - egy kicsit megkaramellizáljuk.






A hagymás és répás alapba belekanalazzuk a paradicsom pürét, majd érkezhet az alaplé. Nálam fagyott állapotú volt, így fel is kellett olvasztani őkelmét. Amint megvan a felolvasztás, akkor jöhetnek a fűszerek is.



A leves alapját klasszul összeforraljuk, botmixerrel simára dolgozzuk, ezt követően pedig jöhet a 20 dkg vöröslencse. Nem kell beáztatni, mert ez a fajta lencse nagyon könnyen megpuhul.
Míg a lencse puhul, addig felkarikázunk egy darabka kolbászt, amit egy serpenyőben szépen lepirítunk. Amint ezzel elkészülünk, akkor a serpenyő kolbászzsírjába bele kanalazunk 3-4 evőkanálnyi megfőtt lencsét, ráöntünk egy kevés balzsamecetet - és ezeket finoman összeforraljuk. Ez egy nagyon intenzív ízvilágú levesbetét lesz a kolbász-chipszek mellé.






 
Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.



 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: