Aszalt paradicsomos, rózsaborsos sous vide tarjaszeletek

  • 2018.02.10.
  • 6



Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet.

Elsőként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó vastag, hüvelykujj méretű szeletekre vágtam az egészet. Nem sóztam, nem borsoztam őket, hanem egyből elősütöttem az összes szeletet.





Miután a húsok kaptak egy gyönyörű kérget, félreraktam őket, majd ugyanabban a vajas közegben elősütöttem a vöröshagyma karikákat is. A hagymák szintén vastagok lettek, ahogy a húsok is.


Egy mozsárban durva sót, rózsaborsot és fekete borsot összetörünk, majd a húsokat alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel. A tarjákra hagymát és aszalt paradicsomot teszünk - aztán levákuumozzuk őket.







Miután elkészült a sok-sok csomag, akkor jöhet a tényleges szuvidálás. A zacskókat 57,5 C-os fürdőbe tesszük, majd 4 órán át szuvidáljuk. A főzési idő letelte után a csomagokat jeges vízben vagy fagyasztóban sokkoljuk - azután kevés vajon készre sütjük. Törekedjünk arra, hogy a hús gyönyörű kérges legyen - a tarják belseje pedig szaftos és puha marad.






 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: