Kelbimbós csirkeraguleves

  • 2018.01.30.
  • 4


Hozzávalók:
30-40 dkg kelbimbó
2 fej vöröshagyma
3-4 csirkecomb
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér zöldség
3 gerezd fokhagyma
1 ek paprika
1 ek liszt
só és bors
szárított petrezselyem, kömény




A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk. A hagymán a húskockákat picit átpirítjuk, majd paprikát szórunk rájuk - ügyelve arra, hogy ne keseredjen meg a paprika. Felöntjük a lábast vízzel, majd jöhetnek a fűszerek - só, bors, szárított petrezselyem és kömény adja meg az ízvilágot.




A zöldségek közül az első a felkockázott gyökérzöldség, majd később jöhetnek a répa kockák és a felezett kelbimbók, amik majd szépen megpuhulnak. A főzés vége felé liszttel vagy kevés keményítővel még sűríthetünk a levesen - majd tálalhatunk is.



Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: