Feketelábú beregi csirke fokhagyma és paradicsomágyon sütve, franciás burgonyapürével és parmezán chipsszel | Húsimádó VLOG #13

  • 2017.12.29.
  • 9


Egy különleges alapanyaghoz különleges elkészítés dukál, vagyis fontos odafigyelni az ízek végső harmóniájára. Az én fejemben egyből a fokhagyma és a paradicsom ízvilága jelenet meg legelőször - így jutott eszembe ez a technika, a parmezán chips pedig menet közben ugrott be, mint kiegészítő íz és mint dekorációs is. A krumplipürét Szél Tamás receptje alapján, franciásan készítettem, ami nagyon sok vaj krémes kikeverését jelenti.
Hozzávalók az "ágyhoz":
1 db feketelábú beregi csirke
8-10 db paradicsom
3-4 fej fokhagyma
1-2 szál rozmaring ág
a kencéhez
3-4 kk rózsabors
2-3 kk fekete bors
2 ek oliva
3.5 gerezd fokhagyma
 
só és bors a csirkére
olvasztott vaj a lekenegetéshez