Burgonyacurry báránnyal

  • 2017.09.27.
  • 3


Hozzávalók:
3 db burgonya
3 vöröshagyma
1 kg csontozott báránycomb
1 tk garam masala
1,5-2 tk reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk chilipor
3-5 szem szemesbors
1 tk római kömény 
2 szál fahéjrúd
1 tk őrölt paprika
1 tk himalája só
1 tk szárított koriander
1,5-2 dl joghurt
5-7 dl víz


A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk őket, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki.


A gyönyörű báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektől, majd egyenletes méretű kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elősütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell őket túlsütni.




Egy kisebb tálba összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan összekeverjük őket. Érkezhet a joghurt, amivel szintén összedolgozzuk a fűszereimet. Ha kész vagyunk, akkor a lábasban lévő húshoz adagoljuk a rengeteg hagymát és a joghurtos mártást, majd főzzük az alapunkat 8-10 percig. Ezt követően öntsük a húsok alá a vizet, majd lefedve főzzük az egészet 40 percig.





Míg a húsok párolódnak, főnek addig meghámozzuk a burgonyákat, amiket aztán nyolcrét vágjunk fel. ( Következő alkalommal már én kisebbekre fogom vágni, de az alaprecept ezt javasolta, így én is ezt követtem. )
A negyven perc letelte után kóstolunk, esetleg finoman fűszerezünk, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák a húsok mellé. Fedő alatt legalább 15 percig főzzük a curryt, de az a fontos, hogy a burgonya és a bárányhús egyaránt puha legyen.



Tálaláskor friss vagy szárított korianderrel szórjuk meg a curryt - esetleg készíthetünk naán kenyeret vagy chapatit, ahogy én is tettem.



 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: