Bográcsos csirkeraguleves

  • 2017.09.18.
  • 2


Nem hagyom magam befolyásolni az időjósoktól és az időjárástól - én akkor is bográcsozok, amikor már állítólag vége a nyárnak. Egy kamra és hűtő kisöprő akciót végzek, vagyis megnézem, hogy milyen alapanyagom van, amikből aztán összeáll egy nagyszerű és tartalmas leves. 


Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 szál gyökérzöldség
2 szál sárgarépa
1 kaliforniai paprika
30-40 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
10-15 dkg gomba
1/2 citrom leve
35-40 dkg csirkemell
1 ek szárított bazsalikom
1/4 ek őrölt fűszerkömény
1/4 ek morzsolt kakukkfű
1/4 ek őrölt római kömény
só és bors
1-1,5 dl joghurt
1 pohár fehérbor
víz
Tüzet gyújtok, majd mehet a láng fölé a bogrács, amiben megdinszteljük a vöröshagymát. A felkockázott csirkehúsokat a hagymán kifehérítjük, sőt egy kicsit le is pirítjuk. Ezt követően az egy pohár száraz fehér bort a húsra öntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit párolódjanak, majd érkezhet a hideg víz. 




Amint felforrósodik a víz, jöhet a felkockázott gyökérzöldség és a sárgarépa, majd szép fokozatosan szinten minden összetevő (borsó, paprika, gomba, fűszerek, stb). Mivel a csirkehúsnak nem kell sok idő, így a répa és az többi zöldség határozza meg a főzési időt, a végén pedig facsarunk egy fél citromot a levesbe, majd hőkiegyenlítéssel joghurtot is keverünk a lébe. 





Ha a sok fűszer után még úgy érezzük, hogy hiányzik valami íz, akkor még ízesíthetünk - de szerintem erre nem igazán lesz szükség.


 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: