Sopa de Albondigas Húsimádó módra | Húsimádó VLOG #2

  • 2017.08.15.
  • 2



Ismét egy videós blogbejegyzés, és ismét egy ízletes különlegesség. Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én egy saját verziót mutatok be Nektek.


Hozzávalók:
2-3 fej vöröshagyma
3 fej paradicsom
3 szál répa
6-7 dl alaplé
5-6 dl víz
30 dkg darált sertés comb
30 dkg darált marha nyak
3 gerezd fokhagyma
1/2 ek őrölt római kömény
1 ek oregánó
friss petrezselyem
só és bors
1 tojás
kukorica dara
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
1 db tv paprika
1 db cukkini
+ friss petrezselyem
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a feldarabolt hagymát megdinszteljük. A felkockázott répákat a hagymákra dobjuk, karamellizáljuk és pirítjuk őket, majd jöhetnek a paradicsom darabok is. Ezt a három összetevőt klasszul összedolgozzuk, ez lesz a levesünk alapja.
Egy nagyobb lábast veszünk elő, majd az elkészített alapunkat beleöntjük, amire jöhet az alaplé és a víz is. Alágyújtunk, majd főzzük tovább az egészet.
Közben elkészítjük a húsgolyókat, amihez félig sertés, félig marhahúst használunk. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagymákat, a római köményt, az oregánót, sózzuk és borsozzuk, teleszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd ütünk bele egy tojást is. Végső fázisként kukorica darát szórok a húsokra, amiket aztán alaposan összegyúrok. Kóstolgatjuk, és ha jó az ízvilág, akkor vizes kézzel golflabda méretű golyókat kreálunk belőlük.
Az elkészített húsgolyókat a serpenyőben elősütjük - de nem kell túlsütni őket, mert a levesben még fognak puhulni, úgyhogy inkább csak egy pörzsréteget adunk nekik. Amint elkészültünk a golyókkal, mehetnek a leves alapba, majd jönnek a zöldségek is.
A két paprikát és a cukkinit is feldaraboljuk, majd mehetnek ők is a levesbe - először a paprikák, majd egy kicsit később a cukkinik is - amik egyébként is zsengék, puhák.
Ha gondoljátok, akkor a végén alaposan meg lehet szórni friss petrezselyemmel a levesünket - és már tálalhatunk is.














 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

 
Együttműködő partnerem volt: