HelloHal

  • 2017.05.15.
  • 0


Most ismét nem saját ételkölteménnyel jövök, hanem egy olyan helyet szeretnék bemutatni a Tisza-tó partján, ahol minőségi alapanyagokkal dolgoznak, ötletesen ötvözik a halételeket és a mai street food fogásokat. Ez a HelloHal tiszaörvényi halfalatozója, ami gyakorlatilag Tiszafüred keleti szélén, a kerékpár út mellett fekszik.
Ha a kerékpárúton suhanunk vagy sétálunk, akkor láthatjuk, hogy nem egy óriási étteremről, hanem egy jó értelemben vett büféről van szó, egy korábbi kis házikót alakítottak ki a jó ízlésű tulajdonosok. Gyakorlatilag egy fedett, néhány asztalos kis teraszról és egy profin felszerelt konyháról van szó, ahol frissen és gyorsan készülnek a különleges halételek. A pultban egy folyamatosan mosolygó ifjú hölgy veszi fel a rendeléseket, a séf és a konyha pedig teszi a dolgát.


A kínálat lenyűgöző, őszintén nehéz elsőre választani. Mi hárman voltunk, eléggé vegyesen válogattunk, de amit mindenképpen meg szeretnék mutatni, az egy előétel volt, és ami a kezdőképen látható. Ez egy Füstölt afrikai harcsafalatok lilahagymával, szósszal nevezetű fogás volt - és igazán jól felvezette a következő ételeket.
Ezt követően ettünk egy-egy tányér Tárkonyos halragulevest, ami olyan szinten esett jól, hogy sajnos lopjuk az ötletet, vagyis mi is fogunk ilyen fogást otthon készíteni. 

Nos nem ragozom sokáig, ettünk még Fish and chipset harcsafiléből, valamint Roston harcsás wrap-ot is, majd elégedetten álltunk fel a asztaloktól.


Nagyon jó hír, hogy egymástól néhány száz méterre fekszik két ilyen klassz hely ( Stég és a HelloHal ), amelyek mertek, mernek új ötleteket hozni a halászlé, sült és rántott hal magyarországi világába. Remélem, hogy minél több ilyen hely fogadja a tavat körbekerülő kerékpárosokat, és nem csak Tiszafüreden, hanem a többi partmenti településen is sorra nyílnak ilyen, vagy ehhez hasonló falatozók.
Aki szeretne többet tudni a helyről, az az alábbi linken tud többet olvasni: http://hellohal.hu/halfalatozo-tiszaorveny/