Saslik - egy könnyed tavaszi grillezés

  • 2017.04.04.
  • 3



Vasárnap, szikrázó napsütés, 22 Celsius - mit tesz ilyenkor egy magamfajta húsimádó ember? Nos kivonul a teraszra, kicipel egy csomó hasznos alapanyagot - és már izzítja is grillt. Tehát jöjjön egy nagyon egyszerű, de nagyszerű grill étel - a saslik.
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye
2-3 fej vöröshagyma
4-5 fej barna csiperke
2-3 fej paradicsom
szalonna
kolbász
1-2 pohár rozé ( a grillmesternek )


A húst felszeleteljük, majd felkockázzuk, a hagymát nyolcrét vágjuk, a gombákat negyedeljük, a szalonnát és a kolbászt felcsíkozzuk, a paradicsomoknak pedig csak a húsrészét vágjuk fel, majd beszaladunk a kis kardocskákért a konyhába. A húsokat alaposan besózzuk, majd elkezdjük felhúzogatni az összetevőket a rudakra.




A grillrács már jócskán meleg, felpakoljuk a saslikokat a tűztérre, majd lecsukjuk a tetőt, és megisszuk a jéghideg rozénkat. Míg a húsok és a zöldségek puhulnak, addig egy vegyes saláta mixet balzsamecettel bekeverünk, majd visszatérünk a grillrácshoz, és pakolgatjuk, forgatjuk a saslikokat.





A szűzpecsenyének nem kell sok hőterhelés, könnyen átpuhul, és mégis szaftos, ízletes marad. Tehát nem kell túlsütni, ha már megkapta a külső pörzsréteget, akkor már nagyjából kész is van - a zöldségek pedig szintén már szépen meggrilleződtek, tehát lehet is tálalni.


Simogat a tavaszi napocska, nagyon lágy és puha a hús, szépen meggrilleződtek a zöldségek, amire gyönyörűen csúszik az egri rozé, vagyis elkészült ez a klassz tavaszi vacsora. Kell ennél több?
 

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: