Burgonyakrémleves sült baconnel

  • 2017.03.15.
  • 2



Az egyik legnépszerűbb és legkézenfekvőbb zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből egy nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni. Ha tetszenek a képek, akkor Te is próbáld ki, mert igazán megéri.
Hozzávalók:
8-10 db burgonya
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5-2  ek liszt
1 kk zöldbors
2-3 babérlevél
1 l alaplé
esetleg víz
só és bors
bacon
snidling
vaj



Elsőként a feldarabolt hagymákat vajon megdinszteljük, majd liszttel keverjük be ezt az alapot. A meghámozott és felkockázott burgonyákat a hagymás alapba dobjuk, majd felöntjük a lábast alaplével. Jöhetnek a fűszerek: a mozsárban összetört zöldbors, a babérlevelek, só és bors, na meg az összezúzott fokhagymák. Ezt a kombót ezután a szokásos módon megfőzzük, majd amikor már a burgonyák szinte szétesnek, akkor kivesszük a babérleveleket - és botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit sűrűbb a levesünk, akkor vízzel még lazíthatunk rajta, ha túl híg, akkor pedig még sűríthetjük az állagot.









Tálalás előtt a baconöket kisebb darabokra vagdosom, majd forró serpenyőben roppanósra sütöm mindet, na meg snidlinget is aprítok, hogy szebb és finomabb legyen a végeredmény.






 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: