Tojásos tonhalkrém

  • 2017.03.08.
  • 8


Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal - azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter - a nejem - szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelőre ez lesz a sztenderd változat.
Hozzávalók:
3 db tojás
2 db tonhalkonzerv ( 2 x 130 g )
1 szál újhagyma vagy 1/2 lilahagyma vagy 1/4 póréhagyma
kb 8-10 dkg csemege uborka ( 8-10 db )
1 ek mustár
1/2 citrom
kb 5 dkg majonéz
só és bors
Elsőként a három tojást felteszem forrásban lévő vízbe főni - 10-12 perc alatt keményre főzöm őket.

A két konzervet felnyitom, az olajat leöntöm róluk. Egy nagyobb edényben villával kicsit összetöröm őket, majd a póréhagyma egy részét felkarikázom és ezt követően apróra vágom. 





Az uborkákat egy reszelővel tálba reszelem, majd a fél citromot szintén a halra csavarom.


Miután a tojások megfőttek, azután lehűtöm mindet, majd a pucolás után szintén lereszelem mind a hármat.

Jöhetnek a kiegészítő ízek. Mustár, só és bors, majd ízlés és vérmérséklet szerint majonéz. Beindítjuk a kenyérpirítót - és már falatozhatunk is. 



 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: