Charlie Firpo (Hedon)

  • 2016.11.22.
  • 4


Egy új barátom lett. Még csak ismerkedünk, de az első találkozás nagyon meggyőző volt. Ő Charile Firpo - és ahogy sejtettétek, egy baromi finom kézműves sör. 


A helyzet az, hogy nagy sörbarát vagyok - és erről már többször is írtam itt a blogon. Most az az apropója ennek a posztnak, hogy Egerben nyílt egy új kis gyöngyszem, egy kézműves sörbolt, a Bakelit. Ennek az üzletnek nem csak az a nagy érdeme, hogy kiváló söröket hozott a borok városába, hanem az is, hogy a Dobó utca 17-ben még a 90-es évek végén mi egy nagyon klassz kis ajándék üzletet üzemeltettünk, melyből aztán kinőtte magát a későbbi Egri Galéria. Tehát egy olyan helyen nyílt sörkápolna, ami az első üzletünk volt, ami a mai napig a szívünk csücske.
Nos ezen a klassz helyen találtam rengeteg ismert és ismeretlen sörkülönlegességet, többek között a fényképen is látható Charile Firpot is. A klasszul gyöngyöző üveg nyitása után a pohárban igen szép hab keletkezett, az íze pedig nem csak engem, hanem Viktor fiamat is levett a lábáról. Ne várjatok tőlem klasszikus hab és aroma elemzést - mert az nem én vagyok. Én egyszerűen élvezem az ízeket, de leírni nem tudom az élményt. Egyszerűen csak azt tudom mondani, hogy próbáljátok ki, mert megéri. :-)

Charlie Firpo
Igyál egy ütőset!amerikai, rozsos pale ale
Az APA (American Pale Ale) népszerű, mint a Bud Spencer filmek ünnepekkor. Friss, nem túl erős, némileg citrusos és őrülten jól csúszik, igazi szakáll alá való. Jól kíséri a hagymás babot. Az üveget verekedéshez és hamiskártyázáshoz nem ajánljuk.
"Bud Spencer sör"
Összetevők: víz, árpamaláta, rozsmaláta, komló, sörélesztő
Alkohol: 5,1%
Gyártja a Hedon Sörfőzde!Hungarian craft beer!
Menjetek és vegyetek, kóstoljatok - én is ezt fogom majd tenni... :-)