Juhtúrós, karamellizált hagymás házi hamburger

  • 2016.10.25.
  • 9


A múltkoriban egy nagyobb mennyiségű, nagyon szép és friss marhanyakat sikerült szereznünk, amit én szépen le is daráltam, majd 14 dkg-os súlyban ki is porcióztam mindet. Én ilyenkor egy tálalógyűrűvel egy-egy sütőpapírra nyomkodom ki a húsokat, amiket aztán lefagyasztunk. Most ezekből a húsokból kivettem ötöt, majd hagytam őket kiolvadni.
Tamás fiam a mártások, szószok nagy alkotója, most egy coleslaw salátát készített, amihez káposztát darabolt, majd répát csíkozott. Míg Ő dolgozgatott, addig én felkarikáztam három hagymát, majd egy serpenyőben barna cukorral klasszul megkaramellizáltam az egészet.







A juhtúrót görög joghurttal összekevertem, de úgy, hogy ne egy folyós, hanem egy kicsit markánsabb konzisztenciájú állag jöjjön létre - ez fogja megkoronázni a burgerünket.
Közben nekiálltam a húspogácsák sütésének, amiket a serpenyőben sóztam, majd borsoztam is. A pogácsák megfordítása után érkeztek a vékonyra szeletelt füstölt sajtok - amik gyönyörűen rá is olvadtak a marhahúsokra.

A bucikat előpirítottuk. majd jött egy szép adag madársaláta, rá a coleslaw, a marhahús a sajttal, aztán a karamellizált hagyma - és végül a juhtúró.



Hogy milyen lett? Durván jó! Az alkotóelemek annyira egymást erősítették, hogy ide nem kellet sem ketchup, sem majonéz - mert ez így volt király. Úgyhogy mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki!

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: