Pácolt, grillezett tarjaszeletek

  • 2016.07.20.
  • 0


Amint azt az előző posztban is írtam, egy nagyobb tarjából kétféle húst terveztem sütni - amiből most jöjjön a második verzió. A kétféle pácolás egymás után történt, de ez az adag hús két napot pihent a hűtőben, vagyis ha lehet, akkor még jobban átjárta a páclé, szaftosabb, ízesebb lett.
Elsőként ujjnyi vastag szeleteket vágtam a tarjából, amelyeket egy jénai tálba pakoltam. Kevés mustárral megkentem őket, majd őrölt borsikafűvel, sóval és fokhagyma granulátummal szórtam meg a tetejüket. Ahogy megvolt a fűszerezés, azt követően egy kicsit összeforgattam a szeleteket, hogy a fűszerek egyenletesen járják majd át őket, majd felöntöttem a tálat sörrel. Lélegző fóliával lezártam a jénait, majd ahogy már jeleztem - két napra ment is pihenni a hűtőbe az egész edény.
Vasárnap a grillt takaréklángra állítottam, majd a tarjaszeleteket lassan, kímélő sütéssel grilleztem meg - természetesen némi forgatás és sörrel locsolgatás mellett. 
Talán az egyik legegyszerűbb grill étel, de nekünk mindig nagyon bejön - a végeredmény pedig mindig sikeres.
















Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: