Egy újságcikk és egy étel születése

  • 2016.04.10.
  • 2


Forrás: Heves Megyei Hírlap  
A múltkoriban munkában menet kaptam egy telefont, hogy a megyei újságban rólam és a blogomról írnának egy pár sort, majd egy nagyon szimpatikus újságíróval - Szomszéd Eszterrel - beszélgettünk egy jó órát. Én csak beszéltem, beszéltem, Ő jegyzetelt, majd Korsós Viktor fotós berobbant a konyhánkba, ahol főzés közben kattintgatott ezerrel. Született ebből egy klassz cikk - és ami külön megtiszteltetés, hogy három olyan étteremmel együtt ( St. Andrea Borbár, Macok és Zsálya ) szereplek egy oldalon, akik meghatározói a mai gasztronómiának. Köszönet a figyelemért és a cikkért mindenkinek, aki részt vett benne. :-D
És ha már gasztró blogger vagyok, akkor következzen egy étel, ami a fotózás előtt és alatt készült, vagyis:
Paradicsomos húsgolyók pennével és parmezánnal
Mivel fotózásról volt szó, így egy nagyon egyszerű ételre gondoltam - azaz nem akartam egy több órás projektbe belevágni, mert akkor nem tudunk a képekre, a beállításokra koncentrálni. Egy nagyobb edénybe beletettem 40 dkg darált sertéshúst, zsemlemorzsát, két tojást, darált vöröshagymát - amiket alaposan, kézzel összedolgoztam. Só és bors ment még a masszába, majd kb azonos méretű gombócokat készítettem. 
Egy nagyobb serpenyőben olajon fokhagymákat kezdek pirítani, majd a gombócokat elősütöm. Amint elkészülnek, kiveszem őket, lecsöpögtetem - majd megfőzöm a penne tésztákat is. Én a főzővízbe szoktam tenni szárított bazsalikomot is - így a tészta íze egy kicsit karakteresebb lesz. 
A serpenyőt kiöblítem, majd Eszterkém olaszos paradicsom csodáját veszem elő, amit a húsgombócokkal klasszul összerottyantok. Forró a tészta, gőzölögnek a paradicsomos húsgolyók - vagyis tálalhatunk. Korsós Viktor fotóz, én kiszedem a pennéket egy mély tányérba, érkeznek a gombócok, reszelek parmezánt, majd tépek egy kevés friss bazsalikomot. Kész a vacsi és kész a fénykép is.