Kata 8. szülinapi tortái

  • 2012.01.13.
  • 3

Még mindig van előző évről elmaradásom a torták publikálása terén. Most csokorba
gyűjtöttem
őket, de nem téma szerint, hanem egy kislány három szülinapi tortáját hozom egy bejegyzésben.Szóval Kata most lett nyolc éves és az anyukájával egyeztetve nagyon konkrét elképzelései voltak a szülinapi torták terén.
Tulajdonképpen szinte szabad kezet kaptam mindhárom tortánál, csak a főbb irányvonalak voltak fixek.
Volt náluk egy családi ebéd, ahová egy nagyobb Hello Kitty-s tortát képzeltek el. Alapból nem ismerem a mesét, bár egészen biztos vagyok abban, hogy a HK rajongó kislányok sem elsősorban a mese miatt szeretnék, ha rajta lenne a jellegzetes figura a ruhán, sapkán, szemüvegen, ceruzán, füzeten, iskolatáskán és... és még a születésnapi tortán is. Ebből kiindulva igyekeztem egy bájos tortát alkotni, virágokkal. De Kata vagány csaj, MÁR nyolc éves - így szerettem volna, ha torta is kicsit vagány lesz és nem egy túl-rózsaszín csicsa-kirakat.Így halvány rózsaszínű lett a torta, nagyon kevés feketével megbolondítva. Persze ráírtam a nevét, amit ezüsttel festettem át és került még rá néhány virág és pillangók. A felső tortát textúralappal mintáztam és végül az egész kapott némi ezüstös csillogást. Nekem nagyon bejött ez a színpáros, főleg az ezüst tálcával együtt.
A következő torta a suliba készült, amit az osztálytársakkal fogyasztottak el. Ide egy sima kerek tortát kértek, amin síkban van egy ló. Ez már igazi nagylányos torta szerintem, bár körben
szívecskékkel
díszítettem és virágokat is tettem rá (úgy, hogy mindenkinek jusson belőle egy-egy).A lovat egy sablon alapján vágtam ki és utána mintáztam, így kicsit térhatású lett - ezt még festéssel árnyaltam tovább. A tortára festettem a hátteret - imádtam készíteni, mert csuda bájos lett a végeredmény. Itt is ráírtam a nevét a tortára, Katának nagyon be is jött ez a motívum! :)A legutolsó torta pedig a csajos bulira készült, ahol nyolcan voltak. Erre az alkalomra egy piros szív alakú tortát kértek. Ezt a tortát egy kerek tortalapból faragtam ki úgy, hogy domború lett a teteje. Na jó, ismétlem magam, de ezt is nagyon imádtam! Rózsaszínre gyúrt bevonót használtam, ezt az egészet pedig átfestettem széles ecsettel. Szándékosan nem airbrush-t használtam, mert így kaptam egy finoman mintázott felületet. Ez és némi aranyos csillogás volt a torta éke - hiszen az egész torta nagyon kicsi volt, szerintem nem is viselt volna el semmilyen egyéb díszítést. Mármint a tetején biztosan nem. Az torta aljához egy sötétpiros szalagot tettem, aprócska masnival és a szalag szegélyéhez cukorgyöngyöket illesztettem. A végén még lelakkoztam, hogy fényes legyen.Drága unokahúgom, aki hivatalos volt a lánybulira, később azt mondta, hogy ez volt a legfinomabb torta amit evett. IGEN, emiatt is olyan nagy öröm a tortakészítés!Egyébként mindhárom torta fehércsokis vanília krémmel készült - ez Kata kedvence!