Lekváros bukta, alacsony szénhidrát tartalommal

  • 2020.03.21.
  • 9

Egyszercsak valahogy lett egy fészbukkcsoportom. Tényleg, fogalmam sincs, hogy hogyan. Hobbiszakácsok volt a neve, és egyszercsak az jelent meg, én vagyok az adminja, aki meg alapította a csoportot, valahogy
elveszítette a pozíciót, soha nem derült ki egyikünk számára sem, hogyan állt elő ez a helyzet.Nos, ez a csoport évek óta egy szunnyadó csoport, és ma úgy döntöttem - szomorú aktualitása van, és remélem, amikor vége lesz annak a rémálomnak, ami igazából még el sem kezdődött - életre keltem.
Át is kereszteltem, most már
Karanténszakácsok
a becsületes neve, és arra szolgál, hogy az elkövetkezendő szomorú időkben azt mutogassuk, hogy a semmiből is tudunk főzni valamit.Ha van kedved az elkövetkező időkben ötleteket adni, vagy majd szívesen veszed mások ötleteit, ott a helyed a csoportban, gyere, regisztrálj! Túléljük, és utána újra hobbiból főzünk azt, amihez kedvünk van.Az első receptem oda:Leváros bukta2 dkg élesztővel, 1,5 dl zabtejjel csináltam a kovászt, minimális cukrot adtam hozzá, csak épp annyit, hogy felfusson.40 dkg lisztbe (8 dkg fehér, a többi teljes kiőrlésű tönköly) öntöttem bele a felfutott élesztőt, tettem bele egy kevés édesítőszert ("negyedannyit" szoktam használni, ami stevia és eritrit keveréke), aztán az urammal megdagasztattam, a vége felé tettem bele kb. 8 dkg-nyi olvasztott vajat (használj margarint, vagy bármilyen zsiradékot, amit szeretsz). A dagasztás során még egy kis langyos vizet kellett hozzá adniKonyharuhával letakarva duplájára kelesztettem, aztán téglalap formára nyújtottam, 12 részre vágtam, mindegyikre tettem egy jó adag szilvalekvárt.A lekvárcsíkra merőlegesen behajtottam a két szemben lévő oldalát, majd a lekvárcsíkkal párhuzamosan feltekertem.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, nem túl szorosra egymástól.160 fokos, NEM előmelegített sütőben sütöttem, mikor megpirult, cukros tej helyett vizezett, édesítőszerrel elkevert tejszínnel meglocsoltam (ennek a keveréknek nincs számbaveendő CH tartalma), majd visszatettem pár percre, amíg beszívta a folyadékot. Nem, nem kifelejtettem belőle a tojást, direkt nincs benne.