Töltött csirkemell

  • 2019.04.28.
  • 2

Volt egy elgondolásom. Azt gondoltam, csirkemelleket egymás mellé fektetett császárszalonna csíkokra szétterítek (miután ügyesen bevagdaltam, kiklopfoltam),
rákenek egy tölteléket, feltekerem, lesz belőle egy szép nagy tekercs, de nem tudtam megcsinálni, túl ügyetlen vagyok hozzá... Ezért, most úgy teszek, mintha...Szóval, zöldséges töltelékkel töltött csirkemellek:Hozzávalók:1 közepes vöröshagyma, felszeletelve1 közepes lilahagyma, felszeletelve1 szál újhagyma zöldjével együtt, felszeletelve1 darab piros színű paprika, felszeletelve1 darab zöld színű paprika, felszeletelve1 közepes cukkini, lereszelve1 evőkanálnyi (olíva)olaj1 evőkanálnyi vaj (vagy csak olaj)1 db vízbe beáztatott (teljes kiőrlésű) zsemle, vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér2 db tojás
1-2 cikk zűzott fokhagyma(frissen) őrölt borssó3 db csirkemellpár szelet császárszalonnaA zöldségeket a felforrósított zsiradékban nagy lángon (só nélkül) átsütöttem egy serpenyőben, és félretettem hűlni.A csirkemelleket hosszában kettévágtam, kicsit kiklopfoltam, és egy picit megsóztam.A közben langyosra hűlt zöldségekhez hozzátettem a kifacsart zsömlét, a tojásokat, a fűszereket, és alaposan összekevertem.A szétterített csirkemellekre szétosztottam a tölteléket, majd összefogtam, és betekertem a szalonna szeletekkel, és egy olajjal befújt (kikent) sütőedénybe tettem.175 fokos sütőben (hőlégkeveréssel) szép pirultra sütöttem. Szerintem kb. 40 percig sült, de nem néztem az órát.Párolt zöldbab volt hozzá.nem elég, hogy a mellettem ülő csávó beleevett a lepényembe, mielőtt lefényképeztem (lásd lentebb), most azt kifogásolja, hogy nem látszik, hogy STAROBRNO sört ivott, amit pár hete vett Brnoban... úgyhogy tudja meg ország-világ! hirdessétek! :DKimaradt egy kis töltelék, amihez este tettem még tojást, és lepénnyé avanzsált.ööö, azért hiányzik belőle egy darab, mert az uram nem tudta, hogy le akarom fényképezni és belekóstolt :D