"Bolognai" rakott krumpli egy különleges alkalomból

  • 2017.03.03.
  • 5

Amikor elkezdtem szervezni a Blogkóstoló játéksorozat különleges fordulóját, a jószándék vezérelt, azt gondoltam méltóképpen emlékezünk meg elhunyt bloggertársunkról, hamar kiválasztok a Gasztropajti konyhája blogról egy ételt, és hamar megfőzöm. Ezzel nem is volt baj, elkészült a kiválasztott bolognai rakott krumplinak elnevezett étel, aztán gyorsan el is fogyott, mert nagyon finom volt. Azután beteg lettem, mindenféle problémák is akadtak a mindannapjainkban, és tegnapelőtt eszméltem rá, hogy a bejegyzést nem írtam meg.Most pótolom, és nagy tisztelettel gondolok az étel kitalálójára, Hajdu István Lászlóra.Az eredeti recepten én annyit változtattam, hogy nem került az öntetbe liszt.
Hozzávalók:Az alap: 2 kg felkockázott főtt krumpliA ragu:
kevés olaj2 db felkockázott hagyma2-3 gerezd szétnyomott fokhagyma50 dkg-nyi darált hús30 dkg-nyi paradicsompürékakukkfűszurokfűAz öntethez:0,5 liternyi tejföl4 db tojás1 marék reszelt sajtAmíg a krumpli főtt, addig az olajon megpároltam a hagymákat, a darált húst, ráöntöttem a paradicsomot, fűszereztem, készre főztem.Összekevertem az öntethez valókat.Egy tűzálló edény aljára került a krumpli, rá a ragu, a tetejére az öntet, és 175 fokon kb. 31 perc alatt megsült.Gyorsan készül és finom.