Lencsesaláta, aminek a nagy része nyers

  • 2017.01.14.
  • 7

A 32. Blogkóstolóról ebben a bejegyzésben már mindent elmondtam.A második "kóstolásom" ez a lencsesaláta, amit Szilveszter napján csináltam, és másnap ettük, így vélhetően nagyon gazdagok leszünk az idén.Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Őrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" főztem, hanem az egyébként fővő vegán lencselevesből mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés előtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhető "főzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékéből született a saláta, mivel a leves ezekből főtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfő, a fekete pedig kevésbé szétfővő típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttől, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen főző vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé főzni az egészet,Tehát, a Csaba leírása:Hozzávalók: 20 dkg lencse3 db alma3 szál szárzeller2 p. tejföl (1/175g)2 ek. torma4 ek. olívaolaj2-3 db babérlevél porcukor (ízlés szerint) szerecsendió sóA lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük. Az öntethez a tejfölöket a tormával, és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesítjük. (én csak egy egész pici cukrot tettem bele)A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt, alaposan összeforgatjuk az öntettel.