Sütőtök curry

  • 2015.11.07.
  • 1

Szeretek blogkóstolni, szeretek Bogitól főzni, szeretem az indiai ételeket. A családom rajong a sütőtökből készült ételekért, miattuk volt egyértelmű a választásom. A sütőtökös spenótos csirke curry - t főztem meg (úgy, hogy a vegetáriánusokéban padlizsáncsíkok voltak csirke helyett).Változtattam rajta egy "kicsit". Bogival ellentétben mi gyakorlott indiai étel evők/főzők vagyunk, így tettem bele bőven az itthon lévő fűszerekből. Hozzávalók (7-8 főre):2-3 evőkanálnyi olaj 6 aló csirkecomb filézve, csíkozva2 sárgarépa félkörökre vágva
70 dkg-nyi sütőtök (egy átlagos tök háromnegyede)
fél doboz konzerv hámozott paradicsom
2-3 evőkanál sűrített paradicsom2 kisebb fej hagyma
két nagy maréknyi spenótlevél
1 dl-nyi víz
4 dl konzerv kókusztej
fűszerek: só, bors, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 evőkanál curry, 1-1 kiskanál koriandermag, fekete és fehér mustármag, lepkeszegmag, gyömbérpor, kurkuma
2 gerezd fokhagymafél citrom leve
2 evőkanálnyi szárított görögszénalevélA felcsíkozott
csirkecombcsíkokat beleforgattam összetört mustármag, koriandermag, lepkeszegmag keverékébe. Ezt követően wokban, forró olajban pirítottam, amíg kérget kapott, aztán felszeletelt vöröshagyma is került bele, amivel egy darabig együtt kavargattam.






Szórtam rá curryport, kurkumát, fokhagymát, gyömbérport, tettem bele zúzott fokhagymát, öntöttem hozzá paradicsomkonzervet, citromlevet, majd beletettem a felkockázott tököt és sárgarépát is, amit félkörökre vágtam. Pici vízzel felöntöttem. A paradicsom és a citromlé savassága segít abban, ho