Ezerarcú cukkini

  • 2014.07.11.
  • 5

Cukkini újra és újra. Megunhatatlan. Ezúttal egy "tepsis" változat.Hozzávalók (4-5 adagnyi):2 közepes cukkini4 paradicsom2 db vöröshagyma1 db lilahagyma1 db pritamin paprika1 evőkanál olívaolaj1 maréknyi köles (természetesen rizs is jó, ha az van kéznél)sóbazzalikomkakukkfűszurokfű (oregano) 2 cikk fokhagymabors10 dkg-nyi juhtúró3-4 dl natúr joghurt1 db csípőspaprikaEgy sütőedény alját kikentem olívaolajjal, szórtam rá durva szemű sót, és szétterítettem a kölest. Azt gondoltam, ez lesz a
nedvességmegkötő anyag, hogy ne tocsogjon az egész a sülés során keletkező létől. Jól gondoltam. Finoman szaftos lett, deleve egyáltalán nem volt.A felszeletelt cukkiniket, hagymákat, paradicsomokat nagyjából sorba rakosgattam úgy, hogy először a cukkiniket körbe-körbe kiraktam, és közé dugdostam a többit, igazából nem volt benne konzekvencia.A zöldségek tetejére rászórtam az összevagdalt zöldfűszereket (szárított is lehet), őröltem rá színesborsot és még szórtam egy kevés sót, majd 30 percig sütöttem 200 fokon.Miután nagyjából megsült, megkentem a fokhagymával elkevert natúr joghurttal, rámorzsoltam a tetejére a juhtúrót, megszórtam finomra vagdalt csípőspaprikával és megpirítottam.Ízes lett és szép színes. Egy tál céklás jégsaláta balzsamecettel és olívaolajjal épp jó volt hozzá.