Csirke, hagyma, krumpli

  • 2014.07.14.
  • 4

Egyszerű és gyors ebéd. Került hozzá egy kis mángold is, hogy színesebb és ízesebb legyen. Persze, nélküle is tökéletes. (Egyébként meg petrezselymes krumpli rulez.)Hozzávalók (3 főre):A csirkéhez: 3 db felsőcomb filé2 kávéskanálnyi gyros fűszerkeverék (én ezt használtam, de persze jó a boltban vásárolt is)pár darab félbevágott vöröshagyma4-5 cikk fokhagyma3-4 dkg vajA krumplihoz:6 db krumpli5 szép nagy mángoldlevél (ha nincs, spenót is jó, meg persze krumpli "magában", vagy petrezselyemmel is)2 cikk fokhagymaőrölt borssó3-4 dkg vajLegelőször a krumplikat főztem meg héjastól, majd kicsit hűtöttem, azután elnegyedeltem. Most lehúztam a héját, mert azt akartam, hogy a mángold szép sötétzöld színe érvényesüljön, de alapesetben rajta szoktam hagyni.A csirkéhez a vajat felforrósítottam. Amíg ez a művelet tartott, a fűszerkeverékkel beszórtam a combokat.Mikor már a vaj forró lett, a bőrével lefelé fordítva beletettem a filéket a serpenyőbe, közé tettem a félbevágott hagymákat a vágott felükkel lefelé és a meghámozott fokhagymagerezdeket is közéjük potyogtattam. Kb. 3 percig teljes lángon sütöttem, majd átfordítottam mindent a másik oldalára, takarékra vettem a gázt, lefedtem a serpenyőt és még kb. 4 percig sütöttem, majd levettem a fedőt, újra felerősítettem a lángot és gyorsan elsütöttem alóla a nedvességet. Szaftos, piros húst és szép sült hagymákat kaptam.Mindeközben a mángoldleveleket széles csíkokra vágtam. A felforrósított vajra rádobtam, átpirítottam, rászórtam az összezúzott fokhagymát, közékevertem az elnegyedelt krumplikat, megborsoztam és jól összepirítottam. A legvégén kicsit
megsóztam.Ezekhez a megsült-megpirult forró finomságokhoz nagyon jól illett ez a jó hideg joghurtos uborkasaláta.