Mustáros-ketchupos csirke Chef Vikitől

  • 2014.05.04.
  • 4

A Blogkóstoló 16. fordulójának sorsolásán a Házias konyha blogot kedvezte nekem a szerencse. Örültem, mert Chef Viki képeit szeretem nézegetni, ráadásul már régebben megállapítottam, hasonló az ízlésvilágunk is.Amikor megláttam
ezt a blogbejegyzést gondoltam, húsvéti kiírás ide, vagy oda, én renitenskedem, és ünnepre csinálok ételt, de szülinapi hétvégére, nem húsvétra, mivel a játék záróhétvégéjén ünnepeljük Lőrinc születésnapját, és gondoltam, a szombati ünnepi ebéd után vasárnap is az ő kedvére főzök, csirkemáj a kedvencei közé tartozik.Mindez ma reggelig így is volt, de sajnos este elfelejtettük kivenni a csirkemájat a fagyasztóból, így újratervezés lett a vége. A hűtőszekrényben lévő, más ételhez vásárolt nagy kupac csirkeszárnyhoz igazítottuk az ebédet, és egyáltalán nem sajnáltam, hogy újra nézegettem a nekem sorsolt blogot. Végül az a megállapítás született meg ebéd közben, hogy nagyon jó választás volt.Chef Viki Chef Viki Juli-sulis ketchupos-mustáros csirkéje szárnyakból, zöldséges rizzselHozzávalók:
1 pici vajdarab
12 db csirkeszárny2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)kb. 2-3 ek. mustárkb. 2-3 ek. ketchup2-3 duci gerezd fokhagymasó, borsA sütőedény alját kikentem egy nagyon kevés vajjal, megszórtam durva szemű sóval. Ráfektettem a csirkeszárnyakat, és a tetejét is megsóztam.A többi hozzávalóból mártást kevertem, ráöntöttem a szárnyakra, majd befedtem az edényt egy alufóliával és 180 fokon sütöttem kb. 50 percig, azután fólia nálkül megpirítottam a tetejét.Úgy lett, ahogy Chef Viki írja, a mártás sűrűre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.

Címkék

Csirke Sült Csirke