Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot kóstoltam

  • 2014.01.20.
  • 3

A Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonya a Konyhalál blog írója, Linyah, aki abban a szerencsében részesített, hogy a Krisztina konyhája blogból kóstolhattam. Valahogy most nem volt nehéz választani, nagyon hamar rátaláltam a Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecomb leírására, és -bár tovább olvastam a jobbnál jobb recepteket- az elejétől kezdve tudtam, hogy ezt főzöm, pontosabban sütöm meg a játék alkalmából.Kicsit módosítottam rajta.
Sajnos a heti bevásárlásunk során nem találtunk gyros fűszeres Medve sajtot, arra padig nem volt időm, hogy másik üzletben is keressek, így hamar kitaláltam, hogy készítek gyros fűszerkeveréket, és abba mártogatom a felszeletelt natúr ömlesztett sajtokat. Hihetetlenül finom illatkavalkád kerekedett tőle a lakásban, na meg egy prompt blogbejegyzés.Ahogy én készítettem a duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombotHozzávalók, kb. 6-8 személyre:10 db felső csirkecomb2 db nem friss kenyérszelet2-3 dl tejsóbors1 db tojás1 csokor apróra vagdalt petrezselyemlevél15 dk-nyi reszelt trappista sajt1 doboz körcikkes natúr ömlesztett sajt10szelet paradicsom1 kg kiflikrumpli25 cm-nyi póréhagyma1 kg zöldhüvelyű zöldbabfél kg karikára vágott sárgarépa A kenyeret beáztattam a tejbe (én héjastól szeretem, rusztikusabb az abból készült töltelék), pár perc múlva kinyomkodtam, belemorzsoltam egy tálba a kenyeret, őröltem rá borsot, megszórtam apróra vagdalt petrezselyemlevéllel, megsóztam, beletettem egy tojást, a reszelt sajtnak kb. a felét, és jól összekevertem. Egy nagy tepsi alját kikentem olívaolajjal, megszórtam durva szemű sóval, rákarikáztam a krumplit és a póréhagymát.A csirkecombokat egyenként megtöltögettem.Mindegyiknek felemeltem a bőrét, rátettem a húsra egy jó nagy evőkanálnyi tölteléket.
A sajtcikkeket elfeleztem. Mármint egy darabból két fele akkora laposat csináltam, nem tudom érthető-e így, nem jut eszembe semmi egzaktabb kifejezés, viszont szerencsére jól látszik a képen.
Ezeket a háromszög formákat belehempergettem a gyros fűszerbe, ráfektettem a töltelékre, tettem e tetejére egy paradicsomszeletet és visszaigazgattam a combra a bőrét.A megtöltögetett combokat egyenként beleültettem a hagyma-krumpli ágyba. Megszórtam a tetejét is durva szemű sóval, lefóliáztam és betettem a sütőbe.Hőlégkeverésben 200 fokon sütöttem kb. 50 percet fólia alatt, majd a fóliát lebontva megpirítottam a tetejét.A végén a maradék reszeltsajtot rátettem, de azt már csak ráolvasztottam a kikapcsolt, de még forró sütőben.Amíg a csirke a sütőben volt, párolt zöldbabot és répát is csináltam hozzá, a szép
új párolóbetétünkben. Persze, ez a képen nem látszik, de jóval nagyobb, mint a korábbi, így belefért az 1 kg zöldbab és a fél kg répa.JégbenGőzbenVégül tányérokra szedtük, és megebédeltük, közben megállapítottuk, hogy máskor is csinálunk ilyet.