Rozmaringos sárgabarack krémleves fügével

  • 2013.07.25.
  • 6

Óóóó, gondoltam mindenfélét írni. Nyaralásról, horgászásról, a Balaton-felvidék természeti csodáiról, a Liliomkert piacról, alvásról, pihenésről és az ételről is.Írtam töröltem, írtam, töröltem, aztán rájöttem: ez a nyers gyümölcsleves annyira önmagáért beszél, hogy nincs nekem mit szószátyárkodni körülötte. Megmutatom, leírom, és remélem, más is kedvet kap hozzá az egyszerűsége, a természetessége és nem utolsósorban az íze miatt.Hozzávalók:1 liternyi kimagozott sárgabarack8 dl natúr joghurtfél citrom levekevés víz
összeaprított rozmaring levelekpár darab érett füge (de akár barack, bármilyen bogyós gyümölcs is jó szerintem)A sárgabarackokat kimagozás közben citromos vízben gyújtögettem, hogy ne barnuljanak meg.A magozás után kivettem a vízből,
és a joghurttal összeturmixoltam. Miután rendkívül sűrű volt, egy keveset öntöttem bele a citromos vízből, majd beleszórtam
az aprított
rozmaringot.Betettem a hűtőbe, kb. 1 órára.Felszeleteltem pár szelet fügét, és a kimeregetett levesbe beleszórtuk.Másnap reggel a maradékot gyümölcsjoghurtként ittuk, Aztán hétvégén újra készítettem, akkor barackos túrógombóc öntete lett belőle.