I belong to a bygone era like Scarlett O’Hara

  • 2015.07.17.
  • 7

Az utóbbi hetek számomra legkedvesebb szettjét mutatom most meg nektek. Meglepődni most sem fogtok, ugyanis a cipő és a karóra kivételével mindegyik darabot használtam vásároltam. Ezt a virágmintás, engem kicsit kimonóra emlékeztető blúzt nagyon szeretem, mert többféle színű top fölé is fel tudom venni - most például ezzel a világos rózsaszínnel viseltem. Az alapdarabokból általában egyszínű, minta nélkülieket szoktam vásárolni, és szívesen egészítek ki egy egyszerűbb összeállítást valamilyen különleges, mintás kardigánnal, inggel, vagy ehhez hasonló "veddfelkével" :)Azt hittem, ez a szett is versenyezhet majd a "szett 5000 Ft alatt" kategóriában, mint a legutóbbi, de sajnos 450 Ft-tal átlépte a határt. Arra gondoltam, érdekes lehetne, ha különféle kategóriákat állítanék fel (pl. szett 2500, 5000, 7500, 10.000 alatt), hogy megmutassam nektek, kevés pénzből is milyen változatosan lehet öltözködni. Mit szóltok ehhez? :) A képeket egyébként Viktor készítette rólam Berettyóújfaluban, a mozi épületénél. Nagyon szeretek itt fotókat készíteni, mert gyönyörű a háttér, olyan, mint egy csodálatos márvány katedrális.
Talán már a legutóbbi outfit-bejegyzésnél is észrevettétek, hogy rövidebb lett a hajam: májusban is vágtam már belőle egy keveset, de pár hete ismét megszabadultam úgy 15 centitől. Nem véletlenül írtam azt, hogy "vágtam", ugyanis eszem ágában sem volt fodrászhoz menni, én magam vettem kezelésbe a frizurámat :D A végeredményen szerintem nem észrevehető, hogy nem profi szakember kezei közül kerültem ki, a közeli ismerőseim legalábbis mindannyian lehidaltak, amikor említettem nekik, hogy saját kezűleg vágtam le a hajamat. A változásra azért volt már szükségem, mert amellett, hogy úgy látom, sokkal jobban áll a vállig érő frizura, mint a hosszú lobonc, és már nagyon nehezen tudtam együtt élni vele (főleg ilyen tikkasztó hőségben); 2013 decemberében elkezdtem lenöveszteni a hajamat. Az eredeti hajszínem középbarna, nyáron pedig még világosabb, de sokáig fekete hajam volt ezelőtt. Nehezen határoztam el, hogy belevágok a lenövesztésbe, de sajnos komoly okom volt rá - nem titkolom, de eddig itt a blogon még nem igazán beszéltem róla: a hajfestéstől 2012-ben ekcémás lett a fejbőröm. De nem csak úgy finoman, hanem rettenetesen. Sajnos kezelni nehezen tudom, csupán enyhíteni tudok a tüneteken, mivel a tarkómtól kezdődően, felfelé terjedve egy nagyobb tenyérnyi felületen alakult ki, így kenőccsel sem tudom kenegetni, hiszen a hajam alatt van, kenőcsös fejjel meg nem járkálhatok az utcán! (Azóta már találtam egy szuper sampont: a Satinique száraz, irritált fejbőrre való sampont, amelynek köszönhetően rengeteget enyhültek a panaszaim).
Egy szó mint száz, belevágtam a lenövesztésbe. Hazudnék, ha azt mondanám, egyszerű volt, mert rengeteget szenvedtem és szégyenkeztem miatta. Mindig attól féltem, az utcán megbámulnak az emberek, és azt hiszik, igénytelenségből ilyen a hajam - nem állhattam le mindenkinek elmagyarázni, hogy egészségügyi okokból hagytam fel a hajfestéssel, mert még a langyos víz is sebesre marta a fejemet, nemhogy a festék. Természetesen a közeli ismerőseimnek igyekeztem ezt elmagyarázni, mikor észrevették a lenövést. Sokan felvetették, hogy miért nem próbálkozom biofestékekkel, meg hennával meg ilyen-olyan dolgokkal, de őszintén megmondom, hogy nem akartam tovább kínozni a fejbőrömet, mert bióság ide vagy oda, az ekcémás fejbőrnek tényleg még a víz érintése is fáj. Ezen kívül a pénzt is sajnáltam 3 hetente kidobni a festékre meg magára a procedúrára. Különböző frizuratrükkökkel kísérleteztem, hogy ne legyen feltűnő a lenövésem: például eleinte választék nélkül hátrafogtam a hajamat; majd nagyon sokáig, majdnem egy évig kontyban hordtam. Ezért van, hogy tavaly szinte csak így, feltűzött hajjal láthattatok a blogon is. Szerencsére másfél év alatt nőtt annyit a hajam, és csodák csodájára olyan lágy az átmenet, hogy úgy tűnik, mintha direkt lenne ilyen - főleg most, hogy a világos és sötét részek nagyjából kiegyenlítik egymást. Ezért is döntöttem a rövidebb frizura mellett, mert amíg hosszabb volt a hajam, sokkal feltűnőbb volt a különbség. Nagyon örülök, hogy felhagytam a hajfestéssel, a rengeteg szenvedés meg bőgés ellenére (mert bizony előfordult, hogy a hajamat látva elsírtam magam), ugyanis 15 éves korom óta nem láttam a valódi hajszínemet. El is felejtettem, hogy mennyire szeretem!


















Nadrág |
régi turis darab, kb. 800 FtRózsaszín top | Háda (eredetileg Jane Norman), 500 FtVirágmintás felső | Háda (eredetileg Atmosphere), 650 FtFehér magassarkú | Ázsia Centrum, tavalyi, 2800 FtKaróra | AliExpress, kb. 700 Ft - már nem elérhető, de hasonlót rendelhettek itt és ittNektek hogy tetszik ez a szett? :)Mit gondoltok, indokolt esetben is ciki a hajlenövesztés? Voltatok már hasonló helyzetben?