Zöldbab sült camemberttel

  • 2018.06.27.
  • 8

A friss, roppanós zöldhüvelyű ceruzabab mindig ámulatba ejt. Az a harsogó zöld szín, azok a vékony, egyenes szárak... Bevallom először a látványba szerettem bele. Itthon nem mindig lehetett ilyet kapni, hiszen alapvetően, ha zöldbabról beszéltünk, akkor a klasszikus sárga jutott mindenki eszébe. Igaz, volt korábban is zöldhüvelyes, de nem ceruzabab, az másik kaszt. Aztán a nagy változások idején, amikor olyan sok minden jött be az országba, és persze a nagy gasztroforradalom idején, vagyis úgy 15 éve megjelent ez a verzió is. Mert igény volt rá. Hiszen láttuk Jamie-nél és Nigellánál a Spektrumon, és azonnal ki akartuk mi is próbálni. Így a kereslet megint csak meghatározta a kínálatot. Szerencsére. 
Na, de térjünk vissza a mai recepthez. A világ legegyszerűbb és nagyon ízletes étele ez, ami ráadásul szinte minimális kalóriát tartalmaz, cukorbetegnek, diétázóknak kiváló, de azoknak is, akik csak szeretik és értékelik az új és pazar zamatokat.
Nem kell túlbonyolítani ezt a dolgot. 3-4 összetevő, minimális ráfordított idő és energia, előkészítés szinte nuku. Ugye milyen csábító? És akkor az ízéről még nem is beszéltem :)

[...] Bővebben!