Tárkonyos, nyári zöldségleves

  • 2018.06.20.
  • 8

Nyáron egy kis pikáns, savanykás íz mindig jöhet. Legalábbis nálunk ez a mottó. Személy szerint rajongok az ecetes, tárkonyos levesekért, főként ha a különleges zamatát maguk a zöldségek adják, a tárkony már csak hab a tortán. Ez egy sűrű, tartalmas leves, egytálételként is fogyasztható (mondjuk egy meggyes pitét el tudok képzelni utána), azonban a sokféle zöldségtől egyáltalán nem lesz nehéz, nem puffaszt, egyszerűen csak gazdag ízvilágot ad egy tulajdonképpen pofonegyszerűen elkészíthető levesnek. Van ebben kérem szépen minden, ami nyáron megterem: zsenge zöldborsó, roppanós sárgahüvelyű zöldbab, egy-két rózsányi brokkoli, na és persze jó sok szeletelt barna csiperke. Nincs agyon fűszerezve, hagytam, hogy a saját ízei domináljanak, illetve a tárkony bolondítsa meg. A hozzáadott jó minőségű krinolin (mennyire elfeledett húsféle, és milyen kár érte) még teltebbé teszi, olyan kerek egésszé válik a leves íze. A végén egy pár csepp fehérborecet, és máris olyan pikáns lesz, hogy csak na!

[...] Bővebben!