Fűszeres sült oldalas sült zöldségekkel

  • 2018.06.11.
  • 2

Nincs is annál egyszerűbb, mint egy tepsibe összedobálni a felaprított zöldségeket, valamint a befűszerezett húst. betenni a sütőbe és hagyni, hogy ropogósra, ízesre süljön. Azon túl, hogy egyszerű az elkészítése, olyan gazdag és mély ízvilága van ennek a mezei sültnek, hogy attól konkrétan eldobom az agyamat. Semmi fakszni, semmi extra fűszer, bonyolult kivitelezés, csak a hús és a zöldség természetes aromája. Nemes egyszerűségében lakozik a zsenialitása. Korábbról biztos megvan az az érzés, amikor a kívül ropogósra sült húsba harapunk, ropogva harapjuk le a csontról a szaftos, zamatos oldalast. Ezt az ételt vétek lenne késsel-villával fogyasztani, kimondottan ajánlott a kézzel evészet, amikor a ragacsos cucc végig folyik a szánk szélén, a kezünkre pedig ráragad a papírszalvéta, ahogy megpróbáljuk eltávolítani róla a drága nedűt. Persze szerintem az a legjobb, ha egyenként leszopogatjuk az ujjainkról a szaftot. Praktikus megoldás.  Mindezt a vele együtt összesült különböző zöldségek gazdagítják tovább. Friss, kovászos uborkával egyszerűen ez az étel verhetetlen. Imádnivaló. Függőséget okozó. Ragaszkodó. Mint a szaft, ami a szánkra, kezünkre ragad.  Mert ez így kerek. Ez így egész. Ez így finom. 

[...] Bővebben!