Vörösboros, narancsos marharagu

  • 2018.05.19.
  • 2

Ez egy igazi kényeztető étel. Mind ízében, mind elkészítésében a kedvünkre való. Nagyon is. Egy lábosban készül az egész, csak összeállítjuk, és hagyjuk, hogy az ízek kirobbanjanak a főzés során a lábasban. Ahogy mindig, most is tökéletes páros a vörösbor és a marhahús. Ebben a raguban olvadnak eggyé a gomba, a sárgarépa, a krumpli, no meg a marhanyak csodás aromái. Kevés, de meghatározó friss fűszerrel tesszük teljessé ezt a mennyei mannát. És ami igazán pikánssá teszi, az a narancs. A narancs, aminek az olajos héját belereszeljük a raguba, és a levét pedig belefacsarjuk. A bor és a narancs kitűnő kombó. Teljesen feldobja ezt a kissé nehéznek tűnő ételt, és olyan üdévé varázsolja, mint egy tavaszi napsütés esős borongó után.

[...] Bővebben!