Pálmalevél, ami eredetileg malacfül

  • 2018.03.30.
  • 6

Az úgy volt, hogy egy nagyon finom, ropogós és már-már szemtelenül egyszerű süteményt készítettem. Itthon pálmalevélként ismerik, de német honban ez a malacfül. Mindenki ismeri. És mindenki szereti itthon és külföldön egyaránt. A rajongás oka az a nemes egyszerűség, ami a leveles tészta ropogósságából, a vaj krémességéből, valamint a cukor édes ízéből fakad. Ennek a nagy hármasnak a tökéletessége az, ami sikerre viszi ezt a nagyon egyszerű, ámde annál csodásabb süteményt. Amikor beleharapunk, a tészta roppanása az első, ami megkap, majd a vajas tészta selymessége omlik szét a szánkban, megédesítve az enyhén karamellizálódott cukor fenséges zamatával. Hát ez a kis csoda az, amit mi pálmalevélnek, a németek malacfülnek nevez. De hát nem mindegy mi a neve, ha az ízétől eláll így is, úgy is a szavunk…?
Nagy előnye még, hogy összesen 3 összetevőből áll, és összesen 30 perc alatt elkészül mindennel együtt! Ennyi csábításnak nehéz ellenállni… De ki akar?

[...] Bővebben!