A tökéletes oldalas, száraz pácban sütve

  • 2018.01.29.
  • 4

A sült oldalas egy igazi, magyar sült, családok nagy kedvence, generációk feledhetetlen hétvégi fogása. Ahogy több más ételünknél is, ennél is igaz, hogy ahány ház, annyi elkészítési mód. Az alap azonban egységes: erősen fokhagymás ízesítésű. Van, aki megtűzdeli fokhagyma gerezdekkel a húst, van, aki csak mellé dobja a zsiradékba és együtt párolja az oldalas darabokat, majd lepirítja. 
Amit én most mutatni szeretnék, az egy ízes, száraz pácban és lassan, órákon át, alufóliában sülő verzió. Ez a megoldás hozza azt az eredményt, ami mindenki számára a mennyország maga. A hús omlik a szánkban, a fűszerek összeérnek az oldalassal, az alufólia bent tartja az összes aromát, szóval csodás élmény születik úgy, hogy minimális energiát kelljen ráfordítanunk a főzésre. Kell-e ennél egyszerűbb, ízekben gazdag, tökéletes ebédet készítünk? Szerintem nem. Muszáj kipróbálni ezt a receptet is. Megéri.

[...] Bővebben!