Áfonyás erdei ragu

  • 2017.12.08.
  • 1

Tulajdonképpen ez egy szarvasragu, szarvas nélkül. Tudom, teljesen idétlenül és értelmetlenül hangzik. De az úgy történt, hogy nagyon megkívántam ezt az ízkombinációt, de hús nélkül. Egy lightosabb, könnyebb verzióra éheztem meg úgy, hogy az aromák megmaradjanak, az ízek domináljanak, és egy vadraguhoz hasonlatos ételt kapjak. Persze, nem olyan lett, mintha szarvas főtt volna benne, de a ragu része hibátlan lett, egy vega verzióban. Tökéletes aromák, pikáns zamatok, a gomba erdei, földes íze, az áfonya lekvár édessége, a sok fűszer és a zöldségek olyan harmóniában olvadtak eggyé, hogy még annak sem lehet egy szava sem, aki nagy húsevő. Mert ez a ragu egy egységes, isteni ízbomba.

[...] Bővebben!