Rakott sült zöld paradicsom

  • 2017.10.26.
  • 9

A sült zöld paradicsom ismerős lehet azoknak, akik már jártak az Egyesült Államok déli részeiben, ugyanis ott nagy múltra tekint vissza. Irodalmi kalandozásaink alatt is találkozhattunk vele, hiszen Fannie Flagg ezzel a címmel írta meg egyik, ma már klasszikusnak számító regényét. A műből Oscar-díjra jelölt film is készült 1991-ben. 
De térjünk vissza a zöld paradicsomra. Ilyenkor a szezon végeztével lehet a piacokon kapni be nem ért, zöld paradicsomokat. Itthon elsősorban savanyításra használják, pedig ennél sokkal többre érdemes. Lehet rántani, sütni, sőt még vega raguként vagy pörköltként is csodás. 
Én ma mégis egy teljesen más, egy rakott verziót hoztam. Igazán pompás, ízekben gazdag és változatos, a sült paradicsom mennyei ízével felturbózott rakott cucc ez. Ami most kivételesen nem egy pikk-pakk elkészülő étel, azonban higgyétek el, érdemes kicsivel több időt szánni az elkészítésére.
Hát lássuk, hogyan!

[...] Bővebben!