Karcsúsító, tisztító leves
- 2017.09.25.
- 9
Ha valaki már fogyókúrázott életében, az biztosan találkozott a káposztalevessel. Nem volt az rossz. De jó se. Nagy adagban lefőzött, se színű leves volt. Persze anno én is kipróbáltam, kisebb-nagyobb sikerrel.
Na de ez a mostani leves, ez azért más. Nem nagyon, de más. Ha csak laza tisztítás miatt ennénk, akkor nem kell egy hétig enni, de olykor-olykor, hetente 1x, 2x nem árt, ha ezt esszük. Ha azonban szeretnénk megszabadulni 1-2 kilótól, akkor kezdjük el a héten elején enni és péntekig együk ezt. A legszerencsésebb, ha a normál reggeli és ebéd után, vacsorára fogyasztjuk ezt a levest 5 napig. Lehet előre elkészíteni, de én szeretem frissen, mert a látványos, szemnek is oly kedves színei csak így lesznek élénkek.
Laktat, táplál, és minden hasznos ásványi anyagot tartalmaz, ami bármikor jól jön a szervezetünknek, és hát ízes és finom is. Ja, és kb. 20 kcal-t tartalmaz (nem tudom pontosan mennyit, de keveset!). Cukorbetegeknek, mindenféle alapanyagra érzékenyeknek jó szívvel ajánlom. Nem csak karcsúsodni vágyóknak.
Mitől is egészséges ez a leves?
Először is alacsony zsír és szénhidrát tartalma miatt.Rendkívül magas rosttartalma miatt laktató és annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk. Nem leszünk kajakómások, nem lesz semmilyen következménye, ha akár 2 nagy tányérral is eszünk belőle.Kevés sót, annál több fűszert tartalmaz, izgalmassá téve a különböző zöldségek adta ízt. És a színe! A színe valami csodás. Pont olyan üde és pezsgő, mint a zamata.
Szinte bármilyen zöldség kerülhet bele, amit csak szeretünk, azonban kerüljük a keményítőt tartalmazókat, mint pl.: krumpli, kukorica, bab stb..
[...] Bővebben!