Guacamole, avagy az avokádó mennybemenetele

  • 2017.07.23.
  • 4

Mindenki ismeri, vagy legalábbis hallott már a guacamoléról, a mexikóiak közkedvelt avokádó krémjéről, amit mindenhez használnak. Saláták tetejére, burritókba, sültek mellé, mártogatósnak, pirítósra, puha kenyérre, szinte bármihez, amihez csak akarjuk. Míg korábban nagyon ritka, nehezen elérhető, és drága volt, addigra ma már minden szupermarketben, zöldségesnél lehet kapni. Az igaz, hogy az ára elég széles skálán mozog, de érdemes nézni az akciókat illetve a nagyobb boltok kínálatát. 
Fontos tudni, hogy ha már foltos, fekete a színe, az már nem jó, mellékíze lesz. Csak azokat a darabokat érdemes megvenni, aminek sötétzöld héja egységesen szép és egészséges. Legjobb, amikor már puha, puhább az állaga.
VISZONT! Sokszor úgy lehet olcsón hozzájutni az avokádóhoz, hogy még keményen, majdnem éretlenül árusítják. Ne ijedjünk meg, nyugodtan vegyünk belőle és otthon érleljük be. Erre van egy tökéletes tipp, ami mellesleg az éretlen banánra is igaz: tegyük papírzacskóba az avokádót és 1-2 nap alatt gyönyörűen be fog érni. 
A guacamolénak sokféle elkészítése módja van, én most az alapot mutatom be.

[...] Bővebben!