Felnőtt paradicsomleves

  • 2017.05.26.
  • 7

Azonnal vessük el azt a képet, ami elsőre beugrik, mikor azt olvassuk, hogy paradicsomleves. Nem, ez nem az a betűtésztás, lisztes, megállbenneakanál, túl édes cucc. Szó se róla, én imádom azt a retro cuccot is. 
DE! Ez most teljesen más lesz. Sós, pikáns, fűszeres. Mennyei. De tényleg. És nincs semmi titok. Csak annyi, hogy finom zöldségeket párosítunk össze fűszerekkel, csodás parmezánnal és..... VODKÁVAL!
Egy laza estén vacsorára igazán fenséges ez fogás. 
Csapjunk bele!

Hozzávalók 2 főre:
fél kg érett paradicsom vagy 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
3-4 szál szárzeller
1-2 szál kakukkfű
2-3 db bazsalikom levél
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 l zöldségalaplé 
só, bors
chili pehely (opcionális)
1 csipet barna cukor (vagy édesítő)
2 ek. olívaolaj
parmezán - opcionális
0,5 dl / 1 dl vodka (ízlés szerint)
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, szárzellert és fokhagymát. Összepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot vagy a konzerveket. Sózzuk, borsozzuk, édesítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, bazsalikomot, chilit, majd felöntjük alaplével. Hagyjuk összefőni a zöldségeket, az ízeket, ez kb. 15 perc. Vegyük ki a kakukkfüvet, majd az egészet turmixoljuk le botmixerrel. Ha ezzel megvagyunk, már kész is a csodás levesünk. A legvégső momentum, hogy beleöntjük a vodkát. Ezzel már ne főzzük, itt nem akarjuk elpárologtatni az alkoholt! :)
Tálaláskor reszeljünk egy kevés parmezánt a paradicsomlevesünkbe. Egy szelet finom kenyér (bagett) passzol hozzá kísérőként. Tunkolni sem utolsó vele :)
Kicsit részeges, kicsit fűszeres, és a miénk! :)
Jó étvágyat!