Marinált, grillezett steak gomba

  • 2017.05.04.
  • 7

Akármilyen szeszélyes is az idő, azért már érezni a nyár előszelét, ahogy az májusban dukál. Egyre jobban vágyunk ki a zöldbe, vágyunk a szabadidőnket a szabadban eltölteni. És hát akárhogy is nézzük, eljött a grill szezon. Tudom, nem mindenkinek adatik meg, hogy saját kertje legyen, ahol kedvére sütögethet családja körében, de jönnek a baráti, családi közös programok (valahogy mindig van valaki, akinél ez kivitelezhető), de ha mégsem, hát grillezzünk otthon, a konyhában! Bárhol megvásárolható az a bordázott aljú serpenyő, amiben pár csepp olajjal tudunk húst, zöldséget grillezni. És ha csalunk kicsit, mert nagyon hiányzik a füstös zamat, akkor természetes folyékony füstaromát használjunk! A húsok sütéséről már sok szó esett, de nézzünk most egy olyan steak gombát, ami teljes mértékben pótolja a húst, ha arra van szükség, de csupán élvezeti értékét nézve is mennyei. Hamburgernek, párolt zöldségekhez, rósejbnihez, rizshez kitűnő! Főleg, ha a pácból visszamaradt léből csodás mártást készítünk és azzal tálaljuk.

[...] Bővebben!