Tofu ropogós

  • 2017.02.21.
  • 0

Sokan úgy gondolják, hogy tofut csak vegák és vegánok esznek. És azt is, hogy a tofu egy íztelen gumi állagú izé. Akkor most tegyük helyére a dolgokat! Adott egy olyan alapanyag, amit teljes mértékben úgy ízesítünk, ahogy csak akarunk. Micsoda szabadság ez :) Olyanná alakítjuk, amivé szeretnénk és csak a fantáziánk szab határt mindennek. Állaga kellemes, puha. Készíthetünk belőle salátát, pörköltet, ragut, vagy épp ropogóst. Önálló fogásként, feltétként vagy izgalmas vendégvárónak is kitűnő. Jómagam, aki alapvetően húsfogyasztó vagyok, rendszeresen elkészítem valamilyen formában és ízben ezt a szójababsajtot. Szeretem, hogy íze annyira semleges, hogy az már izgató kihívás. Érdekes lehet a sörélesztőpehely alkalmazása. Különleges, a parmezánéhoz hasonló íze van. Viszont nem olvad meg, nem ragad oda. Ráadásul vegánok is élvezhetik ezt a finomságot. 

[...] Bővebben!