Na, akkor keményítsünk be! Rántott pacal, ecetes lilahagymával.

  • 2016.05.08.
  • 1

Durvítsunk! Csapjunk bele! Kimondom: PACAL! Valószínűleg többeken a hideg fut végig. Vagy azért mert már belegondolni se mernek, annyira nem bírják ezt a cuccot, vagy azért mert kéjes borzongás keríti hatalmába ennek a finomságnak hallatán. 
Bevallom, kora ifjúságom óta (apai sugallatra és példamutatásra) odavagyok a pacalpörköltért. Csak a későbbiekben kóstoltam és lettem rajongója a pacallevesnek, amit először Erdélyben ettem (pacalcsorba), majd Olaszországban, ahol igencsak dívik a fogyasztása. De említhetném Spanyolországot, Portugáliát, Svájcot és Németországot is. Persze minden ország másképp szereti. A németek persze szeretik savanyítani, Svájcban rakott, tejszínes, sajtos változatban kedvelik igazán. A spanyolok, portugálok leginkább sütik. Vagy rántják. Na, én ez utóbbit próbáltam ki. És őszinte leszek, nem okozott csalódást, ahogy még sosem. Szóval, próbáld ki! Szerintem... :)

[...] Bővebben!