A legegyszerűbb, legfinomabb: mini pavlova tortácska

  • 2016.04.23.
  • 1

 Mint azt már sokszor leírtam, nem vagyok egy nagy édesség fogyasztó. Ugyanakkor azt is kifejtettem már, hogy néha, nagy ritkán azért akad olyan süti, amivel el lehet csábítani, ha mást nem, egy falat erejéig. A pavlova torta pont ilyen. Sokszor készítettem már ilyet, mert nem macerás az elkészítése, látványos és nagyon finom. Egy bajom azonban mindig akadt vele: ezt most hogyan együk meg? Szeletet nem lehet vágni belőle, legalábbis nem nagyon, törik, morzsálódik a külső réteg, belül viszont krémesen puha, ezért kenődik, szóval nem egy egyszerű történet. Mellesleg ami a fogyasztásnál hátrány, az az ízélményben előny. Hiszen mi lehet annál finomabb, mint amikor beleharapsz egy omlós, ropogós falatba, ami belül puha, krémes és egyszerűen emiatt (is) mennyei? Szerintem kevés ilyen nagyszerű süti van. Ráadásul ha hozzáveszem, hogy a megoldás mennyire kézenfekvő, akkor bizony már semmi kifogás nem lehet az ellen, hogy elkészítse az ember. Amúgy se, na de hát így... :) 
Szóval a megoldás: mini pavlovákat kell készíteni. 

[...] Bővebben!