Telített ízélmény: ossobuco

  • 2016.04.08.
  • 9

Hát, igen. Úgy gondolom, hogy ezt az osso-bucco dolgot túldimenzionálják. Na nem az ételt illetően, hanem az elkészítésére vonatkozóan. Ugyanis ezt az ételt egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Igaz, kissé időigényes, de miután a sütőben sül 3-4 órát, így nem a tűzhely mellett állva kell szobroznunk. Szóval az a cca. 30 perc előkészítési idő kismiska az eredmény nagyszerűségéhez képest. A sütési időben pedig bármit csinálhatunk, amit csak akarunk... 
Na, de a hentes! Na, az viszont nagyon fontos. Mert általában itthon a marhalábszárat nem szokták így felszeletelni, bár egy-két hely már rászokott. Azonban, ha van egy igazán jó hentesünk, akkor ha jelezzük előre neki, hogy ezt szeretnénk főzni, biztos megoldja ezt a problémának nem nevezhető "ügyet".
Egy biztos, az osso-bucco mindig siker, az első falattól az utolsóig. :)

[...] Bővebben!