Szivárvány saláta, pirított csicseriborsóval

  • 2016.04.04.
  • 7

 Csak 4 szót mondok: szivárvány saláta ÉS spirál szeletelő. Ez utóbbi teljesen felturbózta a lehetőségeimet a konyhában. Például ezzel készítek cukkini spagettit egy laza, könnyed, kalóriaszegény, ámde nagyon ízletes ételhez. Vagy itt van ez a fantasztikus saláta, amely egy másik dimenzióba repíti az embert a saláták világában. De őszinte leszek. Mindent fel lehet dobni egy ilyen spirálozóval. A gyerekek falják az uborkát, a répát, ha ilyen módon tálaljuk nekik Sőt! Már a szeletelésbe is bevonhatjuk őket, imádni fogják, ahogy átalakul egy répa, vagy retek, vagy cukkini a kezük alatt vékony csíkokká, esetleg spirál csavarrá!
De lássuk, mitől olyan zseniális ez az akár főételnek is beillő április csodasali.
Vegyük a csicseriborsót. Azt például fűszerezzük és ropogósra sütjük. A zöldségeket változatos színekben érdekes formákra csíkozzuk. És az öntet, hát az maga a zöld varázslat! Ezt nem lehet nem kipróbálni, olyan tökéletes. A színei, az ízei, az állaga mind-mind olyan harmóniát hoz létre, hogy azt csak az értheti meg, aki már belekóstolt! :)
 

[...] Bővebben!