Lencsefőzelék

  • 2017.10.26.
  • 8

A Férjem nem sok fajta főzeléket tud vinni fagyasztva dolgozni, de az egyik az a lencsefőzelék én jó sok kolbásszal szoktam készíteni.Hozzávalók:500 g lencse átmosva, leáztatva1-2 db babérlevél1 tk. ízvarázsrántáshoz: kis zsiradék, 2 ek. liszt, 1-2 kk. tört pirospaprikaén sűrítéshez 1 ek. mustárt használok(fokhagymától nem jó a gyomrom, így azt nem szoktam a rántásba tenni már évek óta)ha szükséges 1 kk. só ízesítésnek...1 szál füstölt kolbászElkészítés:A lencsét jól átmosom és előző este beáztatom.Másnap leszűröm a levet mielőtt főzném. Egy lábosba vízzel felteszem főni a lencsét teszek a vízbe babérlevelet és ízvarázst, majd amikor már majdnem megpuhult a lencse, a felkarikázott füstölt kolbászt is beledobom. Mikor puha a lencse leszűröm a levét épp annyit hagyok, amennyit a rántás hozzáadása után be tudunk sűríteni. Elkészítem a rántást, zsiradékot felforrósítok bele a simára kevert liszt, megpirítom picit a rántást kevergetve, vigyázzunk ne égjen le, félre tolom és beleteszem a tört pirospaprikát, átkeverem és mehet a főzelékre. Csomómentesre keverem, visszateszem a tűzhelyre és ha szükséges még adok hozzá kis sót, illetve a mustárral besűrítem egy-két perc rottyan és kész is.

Címkék

Főzelék