Kenyérlángos

  • 2017.10.26.
  • 1

Vacsorára készült ez a finomság a hétvégén.A gyerekek néha unják a pizzát, az egyik gyermekem pedig kifejezetten nem szereti sem a pizzériás sem a házi készítésű pizzát, de a kenyérlángost Ő is szívesen fogyasztja.Nincs is annál nagyobb dicséret, amikor a gyermekeim azt mondják: - Anya ez nagyon fincsi volt, mikor készítesz újra? :)Hozzávalók:Tésztához:
50dkg liszt3 dl kéz meleg víz3dkg élesztő1tk só1tk. cukorTetejére : kb. 5 ek. tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma átzúzva, 2 fej lilahagyma felkarikázva, 200g kockázott baconpici őrölt bors, minimális só, 15-20 dkg Edami sajt reszelveElkészítés:A tésztát kidagasztom, kelesztem.
Én kenyérsütőben dagasztottam most és a Tupperos kelesztőtálban kelesztettem kb. háromnegyed órát. A nagy tepsit kiolajozom és elterítem a tésztát rajta.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra.Kb. 5 ek. tejfölt 3-4 gerezd fokhagymával amit összezúztam elkeverem, rákenem. A a felkockázott bacont elszóröm, aztán a 2 fej lilahagymàt felkockázva, pici őrölt bors, minimális só, a tetejét megszórom reszelt sajttal. Hagyom fél órát pihenni.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. Felszeletelve tálalhatjuk is.

Címkék

Lángos