Vőlegénytorta Nutellás

  • 2016.12.23.
  • 8

Ezt a sütés nélküli finomságot már egyszer nagyon régen elkészítettem, 2002-ben. Most újra elővettem a receptet és a lánykám Nutella rajongása ihletett elkészíteni karácsonyra. A többi sütim nem ilyen krémes, így most ez készült.Hozzávalók:1 csomag babapiskóta (kb. 30dkg)1 üveg (350g) Nekem (400g) Nutella25 dkg mascarpone1 dl rum,10 dkg házi sárgabarack íz2 dl tejszín (az eredeti recept 4 dl ír, de az nagyon nagyon sok!!!)2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 ek.)15 dkg birsalmasajt (nekem most nincs benne)Elkészítés:A barackízt a rummal, 1 dl vízzel kikeverem. A babapiskótákat belemártogatom, (vigyázzunk nagyon gyorsan átázik) egy kerek üvegtál alját kirakom vele. A nutellát kikeverem a mascarponével és a babapiskótára kenek egy réteget. A krémre ismét mártogatott babapiskótát teszek, megkenem a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal egy rétegben, megint mártott babapiskóta jön és így folytatom a sort, míg a tál tetejére érek. Én nekem két réteg nutella és két réteg tejszínhab jött ki, a teteje lehet tejszínhab végződés és lehet nutellás is. Ez tál nagyságtól függő.A torta tetejét ízlésesen díszíthetjük. Én most kakaóport szórtam rá.Hűtőbe tároljuk pár órát, cikkekre vágva tálaljuk.Akinek van birsalmasajtja, az az első adag tejszínhabra darabokban szórja rá.Nagylányom január végén ünnepelte 11. születésnapját, ezt a tortát kérte most duplaadagban készült és csattos tortaformában. Annyi a különbség, hogy alulra kezdjük az áztatott piskótát tenni, aztán rá a Nutella, babapiskóta, tejszínhab, babapiskóta és Nutella a tetejére. Mikor hűtőben összeállt másnap óvatosan leszedtem a csattos tortaforma széleit és bekentem vékonyan tejszínhabbal és a maradék tejszínhabbal a tetejét is kicsit díszítettem. Könnyen szeletelhető.